Interview met lijsttrekker Tim Herzeel

Lijsttrekker Tim Herzeel met nationaal voorzitter Gwendolyn Rutten

Lijsttrekker Tim Herzeel met nationaal voorzitter Gwendolyn Rutten

Op onze nieuwjaarsreceptie werd Tim Herzeel voorgesteld als lijsttrekker voor Open Vld bij de komende verkiezingen door Voorzitster Gwendolyn Rutten.  Wij spraken met de kersverse lijsttrekker.

Walter Swaenepoel: Tim, na de grote operatie vernieuwing bij de Affligemse Open Vld stond het in de sterren dat jij de lijst zou trekken.  Waar wil jij het verschil gaan maken?
Tim Herzeel: Laat ons eerlijk zijn, het was hoog tijd voor er een constructieve oppositie. Die bezig is met de echte problemen van de mensen. Dit baken heb ik als fractieleider vanaf 2012 steeds centraal gesteld. Politici moeten bezig zijn met de maatschappelijke problemen. Dat is het engagement en leiderschap waar mensen recht op hebben.

Walter: Welke grote uitdagingen wil jij gaan aanpakken in de periode 2018-2024?
Tim: Persoonlijk denk ik dat de Affligemse mobiliteit moet worden aangepakt.  We hebben nood aan meer ruimte voor de zwakke weggebruikers in onze straten. Er moet geïnvesteerd worden in duidelijk afgebakende en vooral ook beperkte verkeersluwe zones. Zodat we sensibiliseren in plaats van frustreren.  Je moet zoiets gericht aanpakken met een duidelijk plan en een consequent beleid. De huidige ploeg heeft bovendien weinig infrastructuurwerken gedaan, ook daar zal een inhaalbeweging nodig zijn. Lees wel met een duidelijk tijdsschema zodat onze inwoners noch handelaars lijden onder deze werken.

Walter: Het valt op dat wij in uw handelswijze vooral de manager Tim herkennen.  Is dat de Tim-stijl?
Tim: Het is zeer moeilijk om zelf je eigen stijl te beschrijven. Ik hou wel van overwogen daden, eerst denken dan doen. Weinig theater en veel resultaat. Dat neemt niet weg dat ik ook wel over de nodige empathie beschik als mensen met hun problemen naar mij komen. Een politicus moet kunnen luisteren en oor hebben voor andere zienswijzen. Misschien typeert die open geest mij wel. Ik ben dagelijks in contact met mensen en hun problemen.

Walter: Veel mensen vragen zich af waar jij naast jouw activiteiten als notaris nog de energie vindt om aan politiek te doen?
Tim: Eerst en vooral ben ik zeer dankbaar dat ik zo’n fantastisch beroep kan beoefenen.  Ik vind het mijn plicht om iets terug te doen voor onze maatschappij. Je maatschappelijke verantwoordelijkheid stopt niet met je professionele activiteiten.

Walter: Als lijsttrekker van de grootste oppositiepartij bent jij de grote uitdager van de huidige burgemeester. Welk alternatief wil jij bieden aan de Affligemse kiezers?
Tim: Vandaag hoor ik vaak dat het accent te zeer op “brood en spelen” ligt. Ik voel dat onze bevolking ook wel een toekomstvisie wil en een sterk leiderschap dat durft knopen door te hakken.

Ook vind ik dat er te weinig echt in dialoog wordt gegaan met onze inwoners. Mensen willen niet langer om de 6 jaar gaan stemmen, maar vragen continue inspraak. Dat is ten slotte ook hun recht, wij vertegenwoordigen hen!