Investeer ook in veiligheid

Investeer in cultuur, maar ook in veiligheid en mobiliteit!

Dit pleidooi hield Open Vld naar aanleiding van de beslissing tot renovatie van de Cultuurzaal ten bedrage van 2 miljoen euro.
 
Onze partij is blij dat er in het gemeentebudget ruimte is voor investeringen.
Alleen vinden wij het zeer jammer dat de bijkomende ruimte enkel wordt gebruikt voor de renovatie van de cultuurzaal.
Als wij kijken waar onze inwoners vandaag vooral van wakker liggen dan is dit hun veiligheid.  Onze gemeente heeft nu eenmaal door haar bereikbaarheid een aantrekkingskracht voor rondtrekkende dieven.  Wij pleitten er al langer dat onze gemeente camera’s zou plaatsen met automatische nummerplaatherkenning zoals ook Aalst ons voordeed. Deze camera’s zijn bijzonder nuttig indien er zich feiten voordeden. Ze voorstellen als een aanslag op onze privacy of als tijdrovers omdat er zogezegd iemand continu de beelden zou moeten bekijken, zijn totaal uit de lucht gegrepen.
Gemeenten die ze hebben kunnen makkelijker misdrijven oplossen en ze hebben ook een afschrikeffect voor inbrekers.
 
Het verbaast ons trouwens dat telkens wij dit op de tafel leggen bepaalde partijen hun verkiezingsbeloften vergeten…
 
Ook op gebied van het aanpakken van de mobiliteitsproblemen blijven onze inwoners op hun honger zitten. Open Vld heeft ook opnieuw bij het budget 2017, ‘18 en ‘19 gepleit om hier een doelgericht beleid te gaan voeren. Ons mobiliteitsplan moet worden geactualiseerd en werk worden gemaakt van een leefbare straat voor iedereen. Voor ons blijft dit nu eenmaal meer dan enkel wat borden plaatsen met een snelheidsbeperking. Wij willen een efficiënt en stimulerend mobiliteitsbeleid, geen doelmissend en frustrerend beleid.
 
Dat de meerderheidspartijen hier al langer niet op één lijn meer zitten, leidt waarschijnlijk tot de stilstand in deze problematiek. Het lijkt wel de kracht van de verzanding…