Openbare werken in onze gemeente onder de loep

Geregeld spreken mensen me aan over een onveilige situatie in onze gemeente. Zo is de Molleweg in Teralfene nog steeds maar voor een derde vernieuwd. De rest blijft er in gehavende staat bij liggen, met als resultaat dat onze oudere inwoners het moeilijk hebben hier te voet te gaan. Ook de Maaimeersbeek ter hoogte van de Spoorweglaan is een probleem. Die is al meer dan een jaar afgezet met hekken en plastic. Elke dag staan er auto’s in de smalle straat geparkeerd waardoor voetgangers op straat moeten wandelen, langs een smalle doorgang in een straat met tweerichtingsverkeer. Dat is vooral een probleem voor de kinderen die deze weg nemen om in Denderleeuw naar school te gaan. Nog een voorbeeld: de Mattein. Het groen tiert daar zo welig dat er ’s avonds niet genoeg straatverlichting is.
 
Dit zijn maar enkele voorbeelden. U kent er vast nog. Laat het ons weten via mail op het e-mailadres: verkeersveiligheid@openvldaffligem.be. Dan kunnen we dit aankaarten op de gemeenteraad en blijven aandringen voor een oplossing.
 
Momenteel kiest de meerderheid ervoor telkens nieuwe werken op te starten zonder in te zetten op een gedegen onderhoud van het bestaande wegennet. Wij pleiten ervoor eerst de bestaande straten te onderhouden zodat deze veilig zijn voor de voetgangers, en in het bijzonder de kinderen en oudere inwoners. Met het huidige budget zou dit nochtans geen probleem mogen zijn!