Rustoord: eindelijk!

In onze vorige editie van de Burgerkrant waren we (voorzichtig) optimistisch over de doorstart van het nieuwe woonzorgcentrum in Hekelgem. Na lang wachten is er witte rook: de subsidies zijn goedgekeurd. Proficiat aan voorzitster Els Van Nieuwenhove,
Ludwig Berlo (Open Vld) en Harry De Ryck van het Vast Bureau van het OCMW!
 
Nu de financiën rond zijn hopen we dat het nieuwe rustoord er snel komt, want bij Open Vld vinden we dat iedereen het recht heeft te blijven wonen in zijn eigen gemeente, ook als daar extra zorg komt bij kijken. Je kan toch niet verwachten dat iemand na jaren in een dorp te hebben gewoond, zijn wortels vaarwel zegt en ergens anders gaat wonen waar hij of zij niemand kent? Onze senioren verdienen een kwaliteitsvolle rust, waarbij sociaal contact en het thuisgevoel cruciaal zijn.
 
We blijven daarom dit dossier nauwlettend opvolgen. Affligem moet genoeg betaalbare plaatsen voorzien voor onze senioren. We zijn blij dat het einde van een dossier dat al zo lang aansleept eindelijk in zicht is. Onze mandataris Ludwig Berlo, die sinds de nieuwe legislatuur in de raad van bestuur van de vereniging Woonzorgcentrum Van Lierde zetelt, zal zich blijven inzetten om dit dossier snel rond te krijgen.