Een falend afvalbeleid

Een staaltje van gebrek aan organisatie...

Wie, zoals zoveel Affligemenaren, nog huisvuilstickers heeft, is eraan voor de moeite. Ze worden niet terugbetaald door de gemeente. Milieubewust omgaan met afval wordt door de meerderheid met andere woorden bestraft.
 
Niet verwonderlijk dus dat heel wat inwoners hun stickers op de valreep nog wilden gebruiken door oud vuil naar het containerpark te brengen. Einde maart was het er dan ook complete chaos. De vraag van Open Vld om de stickers twee weken langer te mogen gebruiken viel in dovemansoren. Het resultaat: file en misnoegde klanten.
 
De foto’s spreken boekdelen. Wie zijn huisvuilstickers nog wilde gebruiken voor het containerpark moest rekening houden met files en wachttijden van meer dan anderhalf uur. Als je dan toch binnen geraakte, was de kans groot dat je te horen kreeg dat de containers vol waren en dat je terug naar huis kon – mét je afval, en mét je stickers.
 
Een staaltje van gebrek aan organisatie dat te voorzien was. Daarom vroeg onze fractie de stickers op het containerpark met twee weken te verlengen. Op die manier konden de inwoners die terug naar huis werden gestuurd alsnog hun afval brengen en met de stickers betalen. Bovendien hadden hierdoor de files vermeden kunnen worden, en was de verkeerssituatie veilig gebleven ter hoogte van de Bellestraat. De schepen van Milieu was niet voor rede vatbaar en wees het voorstel meteen af met als belangrijkste reden: “Het is de schuld van onze inwoners”. Begrijpe wie kan...
 
Het resultaat? De stickers zijn waardeloos maar de mensen hebben er wel voor betaald. Bovendien zal de gemeente deze zomer ook nog eens huisvuilbelasting van 50 euro invorderen. Die belasting is voor iedereen trouwens dezelfde, of je nu veel afval hebt of niet... Open Vld keurt het gebrek aan professionalisme en de verdoken belastingverhogingen van de meerderheid resoluut af. De mensen worden niet alleen unfair behandeld, ze moeten er nog meer voor betalen ook..