Walter Swaenepoel

Cel communicatie

Foto-quote

Walter Swaenepoel
Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn steentje kan bijdragen om van onze gemeente, de regio en ons land een betere plaats om te leven te maken.
Walter is opgegroeid in Halle en heeft er zowat zijn hele schooltijd en jeugd doorgebracht. Hierbij is hij steeds zeer actief geweest in verschillende lokale sportverenigingen. 
 
Na verschillende jaren als consultant te werken in loondienst in binnen- en buitenland (o.a. een jaar in Bordeaux) zette Walter in mei 2016 de stap om bedrijven te helpen als freelance ICT-consultant. Walter ondersteunt op projectbasis verschillende bedrijven als expert in software testing (Test Manager) en bouwt eveneens websites. 
 
Hij woonde jarenlang in Tervuren en Hoeilaart, tot hij in 2009 dankzij de liefde voor Elsie in Affligem terecht kwam. Terugkeren naar het Pajottenland voelde als thuis komen. De rust van de landelijke omgeving en de goede bereikbaarheid zorgen ervoor dat dit zijn ideale plaats is om te wonen. Als inwijkeling kan hij bepaalde zaken rationeler benaderen en hij herkent zich dus ook in anderen die van buiten de gemeente in Affligem komen wonen zijn. Anderzijds is Walter zeer goed ingeburgerd en op heel regelmatige basis terug te vinden op allerlei lokale evenementen.
Sinds 2010 zijn Walter en Elsie de fiere ouders van een tweeling.
 
Walter heeft altijd een blauw hart gehad en was ook steeds heel sociaal geëngageerd. Dat blijkt ook uit de lokale initiatieven die hij reeds genomen en ondersteund heeft. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 trad hij toe tot de bestuursploeg van de lokale Open Vld-afdeling. Dankzij zijn professionele ervaring was hij een welgekomen hulp voor onder andere de communicatie en sociale media. Als trekker en teamspeler zet hij zich dagelijks in om dossiers in beweging te krijgen en van onderuit zaken te verbeteren. 
De afgelopen jaren heeft Walter zich niet alleen lokaal ingezet, maar maakte als Jong Vld-er ook deel uit van het regiobestuur van Jong Vld Halle-Vilvoorde. Op 36-jarige leeftijd nam hij dan zijn pensioen op als Jong Vld-er. Ook op nationale evenementen en workshops is hij nog steeds regelmatig te vinden.
 
Walter heeft een ruime interesse in mobiliteit, communicatie, sport, veiligheid en milieu. Hij wil zich dus vooral op deze domeinen inzetten en vanuit zijn positie zijn steentje bijdragen aan het grotere geheel. Als sociaal liberaal zet hij zich in voor de verdediging van individuele vrijheden en bescherming van de zwakkeren en dit alles in een groen jasje. 
 

Wil je Walter zelf beter leren kennen of enkele vragen stellen, aarzel dan niet om contact op te nemen via een van de onderstaande kanalen.

Persoonlijke blog op swaenepoel.eu

Telefoon: 
+32 477 59 99 81